Open Close

Webinar «Διαχείριση του Άγχους: Χρήση Γνωσιακών – Συμπεριφοριστικών Τεχνικών»

5 Νοεμβρίου 2016, Διαδικτυακά

Το άγχος είναι φαινόμενο πολύ γνωστό σε όλους μας, όπως και οι συνέπειές του ή οι αντιδράσεις σε αυτό. Μια μέτρια ‘δόση’ άγχους δεν ‘παράγει’ συνήθως δυσάρεστες συνέπειες. Όταν όμως δεν μπορεί να ελεγχθεί, τότε μπορεί να προκαλέσει διάφορα σοβαρά προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε και συμπεριφερόμαστε, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ακόμα και σωματικές και ψυχικές δυσλειτουργίες. Η διεργασία του άγχους είναι σημαντική για την επιβίωσή μας γιατί μας προετοιμάζει να τα βγάλουμε πέρα με τις αρνητικές ή ανεπιθύμητες και δυσάρεστες καταστάσεις.

Σκοπός του εν λόγω σεμιναρίου είναι η παρουσίαση της αιτιολογίας (εκλυτικών παραγόντων) καθώς και των συνεπειών στο άτομο εξαιτίας καταστάσεων που του δημιουργούν άγχος. Επιπλέον, θα εξετασθούν αναλυτικά οι παρεμβάσεις που μπορούν να λάβουν χώρα στο πλαίσιο εφαρμογής του γνωσιακού - συμπεριφοριστικού μοντέλου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους,κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές κλπ) και φοιτητές ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

8_DIAXEIRISI-AGXOUS

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση του σεμιναρίου

Comments are closed.