Open Close

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι μόνο δεν καταργούνται τα Πειραματικά ή Πρότυπα Σχολεία, αλλά οφείλουν να αναβαθμιστούν

Θα μπορούσε μάλιστα να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεύρυνσης των πολύ διαφορετικών ως προς τις στοχεύσεις Πρότυπων Σχολείων και πέρα από τα λεγόμενα ιστορικά.

Οχι μόνο δεν καταργούνται τα Πειραματικά ή Πρότυπα Σχολεία, όπως εξακολουθεί παραδόξως να κυκλοφορεί, αλλά αυτά οφείλουν να αναβαθμιστούν και να συνδεθούν στενότερα και, κατά το δυνατόν, πληρέστερα με τα αρμόδια πανεπιστημιακά τμήματα.

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς κατά την πρώτη συνάντηση με τη νέα Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ), παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δ. Χασάπη, ενώ υπογράμμισε:« Θα μπορούσε μάλιστα να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεύρυνσης των πολύ διαφορετικών ως προς τις στοχεύσεις Πρότυπων Σχολείων και πέρα από τα λεγόμενα ιστορικά».

Ο υπουργός ζήτησε ακόμα από την νέα Δ.Ε.Π.Π. σ τις σκέψεις και τις προτάσεις της για τα παραπάνω, όπως και για την ουσιαστικότερη λειτουργία Πειραματικών Πρότυπων σχολείων και για τους τρόπους διάχυσης των θετικών αποτελεσμάτων της λειτουργίας τους στα άλλα σχολεία της χώρας, καθώς και τις προτάσεις της για τις αναγκαίες αλλαγές στο συναφές θεσμικό πλαίσιο.

Συνέχεια

[ Συνέχεια του άρθρου στο: esos.gr ]

Comments are closed.