Open Close

Κοινή δήλωση Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας …

Κοινή δήλωση Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά  και Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Τάσου Κουράκη για τον τόπο διεξαγωγής της δίκης της Χρ. Αυγής

 Ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Τάσος Κουράκης εκτιμούν ότι η επιλογή των δικαστικών αρχών να διεξαχθεί η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και στην ομαλή σχολική ζωή εν γένει, καθώς οι φυλακές γειτνιάζουν με έντεκα σχολικές μονάδες και δύο εξεταστικά κέντρα.

Με δεδομένο με ότι η εν λόγω δίκη αναμένεται αφενός να διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αφετέρου να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολιτών, οργανώσεων, συλλόγων, δημοσιογράφων κ.α. , είναι προφανές ότι θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε σχολεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και μάλιστα τη περίοδο προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων.

Ως εκ τούτου, αμφότεροι οι Υπουργοί ευελπιστούν ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και οι δικαστικές αρχές θα σταθμίσουν τους παραπάνω παράγοντες και θα επιλέξουν κάποια άλλη δικαστική αίθουσα για την διεξαγωγή της δίκης.

 Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

[ Συνέχεια του άρθρου στο: Ανακοινώσεις Γραφείου Τύπου ]

Comments are closed.