Open Close

Αυτισμός: ο ρόλος του Εκπαιδευτικού, του Ειδικού και της Οικογένειας | Θεσσαλονίκη, Αθήνα

Αθήνα 9 Μαΐου 2015

Θεσσαλονίκη 16 Μαΐου 2015

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού: ο ρόλος  του Εκπαιδευτικού, του Ειδικού και της Οικογένειας» προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής .

Η υποστήριξη της θετικής συμπεριφοράς είναι διακριτός κλάδος της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς (Carr, 1997), ο οποίος δίνει προτεραιότητα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ατόμου αλλά και όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή και θεωρούνται εν δυνάμει παράγοντες αλλαγής (Carr κ.α., 1999′ 2002).

Η διαδικασία λήψης αποφάσεων για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό βασίζεται στις εμπειρικές ενδείξεις, στην αρχή της ομαλοποίησης και τις προσωποκεντρικές αξίες των παιδαγωγών οποίοι δεν αντιμετωπίζονται ως τεχνίτες εκτελεστές αποφάσεων των ειδικών αλλά ως αυτόνομοι επαγγελματίες, ικανοί δηλαδή για τη λήψη αφηρημένων αποφάσεων (Carr, 1997).  Σε αντίθεση με την παραδοσιακή προσέγγιση που αντιμετωπίζει τους γονείς ως παθητικές πηγές πληροφόρησης οι γονείς εμπλέκονται ενεργά στην διαδικασία λήψης αποφάσεων και στην εκπαίδευση του παιδιού τους ενώ εκπαιδεύονται σε θέματα παρέμβασης (Ntinas & Carr, 2005).

Σκοπός του προγράμματος

Η τεχνική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων ώστε να δράσουν αποτελεσματικά στο πλαίσιο της ανάπτυξης της συνεργατικότητας συντονίζοντας και υποστηρίζοντας τους ενήλικες που εμπλέκονται στην ποιότητα ζωής του προσώπου με αυτισμό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς αλλά και σε εργαζόμενους  ή υποψήφιους εργαζόμενους του συστήματος παροχής ανθρωπίνων υπηρεσιών (π.χ. εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς). 

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο στην Αθήνα.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

 

 

Comments are closed.