Open Close

Οδηγίες για την έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα ΕΠΑΛ -Μαθήματα και ώρες

Στις Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Πελοποννήσου

Οδηγίες για την έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα ΕΠΑΛ, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, οι οποίες έχουν ως εξής (ωστόσο πατήστε εδώ για να ανοίξετε το έγγραφο των οδηγιών μαζί με τα επισυναπτόμενα έγγραφα):

Α. Το πρόγραμμα της Π.Δ.Σ. υλοποιείται σε Σχολικά Κέντρα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (Σ.Κ.Π.Δ.Σ), τα οποία συγκροτούνται από ομάδες όμορων σχολικών μονάδων και ορίζονται ανά Διεύθυνση με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Δ.Δ.Ε.

Υπάρχει η δυνατότητα ένα (1) Σ.Κ.Π.Δ.Σ., να αποτελείται από μία (1) σχολική μονάδα, μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (μικρά νησιά κλπ).

Στην περίπτωση αυτή αποστέλλεται το αίτημα από τον οικείο Δ/ντή Δ.Δ.Ε. στην Κεντρική Επιτροπή Συντονισμού και Υποστήριξης Πράξης (Κ.Ε.Σ.Υ.Π.) για τελική απόφαση του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα ΥΠΟΠΑΙΘ.

Β. Με σκοπό την προετοιμασία για την έναρξη της Π.Δ.Σ. στα ΕΠΑ.Λ οι Διευθυντές Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

1. Να ορίσουν τα κέντρα της Π.Δ.Σ. με τις αντίστοιχες ομάδες όμορων σχολικών μονάδων(επισυνάπτoμενο έγγραφο 3).

Στις περιπτώσεις κατά την οποία 1 κέντρο ΠΔΣ αποτελείται από μια σχολική μονάδα , ο ορισμός του θα συνοδεύεται από αίτηση προς την Κ.Ε.Σ.Υ.Π..

Ο αριθμός των κέντρων ανά Δ.Δ.Ε. συμπεριλαμβάνεται στον επισυναπτόμενο πίνακα 1.

2. Αφού συλλεχθούν οι Υπεύθυνες Δηλώσεις Γονέων/Κηδεμόνων-Μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των διδασκόντων (επισυναπτόμενος πίνακας 1) να δημιουργήσουν τμήματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Το πλήθος μαθητών ανά τμήμα μαθήματος Π.Δ.Σ. είναι από πέντε (5) έως και δεκαπέντε (15) μαθητές.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του προγράμματος της Π.Δ.Σ. εβδομαδιαίως καθορίζεται ως εξής:

Συνέχεια του άρθρου: εδώ

[ Συνέχεια του άρθρου στο: esos.gr ]

Comments are closed.