Open Close

Υπογράφηκε ο διορισμός του νέου Γενικού Γραμματέα Δ. Χασάπη

Υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ο διορισμός του νέου Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Δημήτρη Χασάπη.

Αύριο η μεθαύριο αναμένεται να δημοσιευθεί η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οπότε ο κ. Χασάπης αναλαμβάνει κι επίσημα τις αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα.

Θυμίζουμε ότι οι αρμοδιότητες που είχε ο Γενικός Γραμματέας μέχρι την προηγούμενη κυβέρνησης ήταν υπερυπουργού.

Πρόκειται για τις εξής αρμοδιότητες:

1. Έκδοση εγκυκλίων και παροχή οδηγιών προς όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου, καθώς και τα Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύονται από αυτό, για τον προγραμματισμό και τον συντονισμό της κοινής δραστηριότητας αυτών, με σκοπό την αποτελεσματική υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και την εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία τους.

2. Ερωτήματα στο γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3. Αποφάσεις και έγγραφα συναρμοδιότητας υπηρεσιών, που υπάγονται σε διαφορετικές Γενικές Διευθύνσεις και Διοικητικούς Τομείς.

4. Αναπομπή υποθέσεων για επανεξέταση από τη Διοίκηση ή τα αρμόδια συλλογικά όργανα.

5. Aποφάσεις για την επιλογή, τοποθέτηση, μετακίνση, μετάθεση, μετάταξη και απόσπαση των διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου.

6. Μετακίνηση υπαλλήλων σε άλλες Διευθύνσεις και ανεξάρτητα Τμήματα της Κεντρικής Υπηρεσίας (Κ.Υ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

7. Χορήγηση κανονικών, φοιτητικών, σπουδαστικών, επιμορφωτικών αδειών και αδειών χωρίς αποδοχές στους Προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται από το νόμο.

8. Εντολή διενέργειας διοικητικών εξετάσεων, επιθεωρήσεων και διαδοχικών ελέγχων.

9. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων και των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου απαιτείται.

10. Σύσταση και συγκρότηση επιτροπών και ομάδων εργασίας με αμοιβή.

Συνέχεια του άρθρου εδώ

[ Συνέχεια του άρθρου στο: esos.gr ]

Comments are closed.