Open Close

Πρώτο βραβείο απέσπασε η Ομάδα Επιχειρηματικότητας του Αριστοτελείου Κολλεγίου

Πρώτο βραβείο απέσπασε η Ομάδα Επιχειρηματικότητας του Αριστοτελείου Κολλεγίου

SEN 1

15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση ΕπιχειρηματικότηταςΘεσσαλονίκης 2020

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στους μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου

Η Ομάδα Επιχειρηματικότητας του Αριστοτελείου Κολλεγίου απέσπασε για μία ακόμη χρονιά το πρώτο βραβείο στην 15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2020,  που πραγματοποιήθηκε στο Μediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη,  παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Σοφίας Ζαχαράκη.

Περισσότεροι από 1.000 έφηβοι «επιχειρηματίες» από 46 Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας και της νησιωτικής Ελλάδας παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους στην Έκθεση, όπου διακρίθηκε η Ομάδα Επιχειρηματικότητας του Αριστοτελείου Κολλεγίου κατορθώνοντας να κατακτήσει την πρώτη θέση και μάλιστα για πέμπτη φορά στην ιστορία του θεσμού.  Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο συμμετέχει για 14η συνεχή χρονιά  στο πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Η μαθητική επιχείρηση του Αριστοτελείου Κολλεγίου «Eco Wave S.A.», κέρδισε το πρώτο βραβείο, ανάμεσα στις 46 μαθητικές επιχειρήσεις, για το πρωτοποριακό βιοαποικοδομήσιμο ιατρικό ρολό χάρτου «Bio-veil» που τοποθετείται στα κρεβάτια των ιδιωτικών ιατρείων, των ιατρικών κέντρων και κλινικών των φυσικοθεραπευτηρίων ακόμα και σε ινστιτούτα αισθητικής. Στόχος της Eco Wave S.A. είναι η μείωση της χρήσης πλαστικού στον τομέα της υγείας.  

Η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη απένειμε το πρώτο βραβείο στους μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου τους οποίους συνεχάρη για την επαναλαμβανόμενη διάκρισή τους στο θεσμό. Οι μαθητές-επιχειρηματίες εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το «Bio-veil», υπό την ευθύνη των εκπαιδευτικών Μαρίας Δαμαλή και Ειρήνης Χάψαλη και του συμβούλου-εθελοντή και στελέχους της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, Χρήστου Ζγούρη.

«Τα παιδιά εργάστηκαν με ευαισθησία και όραμα στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος σε μία εποχή που αναδεικνύεται – όσο ποτέ άλλοτε – η αναγκαιότητα λήψης γενναίων μέτρων για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης», επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αριστοτελείου Κολλεγίου, Δημήτρης Γκροζούδης, προσθέτοντας πως η ομάδα Επιχειρηματικότητας του σχολείου  έχει μια μακρά αλλά και επιτυχή πορεία στην εν λόγω διοργάνωση.

Comments are closed.