Open Close

Ανανεώθηκε το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και ΚΘΒΕ

Ανανεώθηκε το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και ΚΘΒΕ

Την ανανέωση του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΘΒΕ, Καθηγήτρια του ΑΠΘ, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νίκος Νικολάου.  

Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων ανανεώθηκε για ένα έτος και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων, τη διάθεση εισιτηρίων στην ειδική τιμή των 5 ευρώ για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ που θα παρακολουθούν τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ, τη φιλοξενία ευέλικτων παραστάσεων ή αναλογίων του ΚΘΒΕ σε αίθουσες του ΑΠΘ, την εμψύχωση-σκηνοθεσία ομάδων του ΑΠΘ από συνεργάτες του ΚΘΒΕ, τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης φοιτητριών/φοιτητών σε υπηρεσίες του ΚΘΒΕ και την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και τη συνεργασία του ΚΘΒΕ με επιμέρους Τμήματα του ΑΠΘ για δράσεις κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε: «Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ πιστεύουν ακράδαντα ότι, εκτός από την επιστημονική κατάρτιση και εκπαίδευση, οφείλουν να παρέχουν στις φοιτήτριες και στους φοιτητές του ΑΠΘ, αλλά και στο σύνολο των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, τα απαραίτητα εφόδια που θα τους φέρουν σε επαφή με το σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Για τον λόγο αυτό η υφιστάμενη συμφωνία περιλαμβάνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των παραστάσεων του ΚΘΒΕ από τα μέλη μας με εξαιρετικά χαμηλό αντίτιμο εισόδου, όπως και τη διεξαγωγή παραστάσεων σε χώρους του Αριστοτελείου. Το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας και ο σημαντικότερος πολιτιστικός φορέας της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζουν να ενώνουν τις δυνάμεις τους, μέσα από μία στενή και ουσιαστική συνεργασία που αποφέρει πολλαπλά οφέλη και στις δύο πλευρές».

Η Καθηγήτρια του ΑΠΘ, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, με τη νέα  ιδιότητά της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της για την ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ ΚΘΒΕ και ΑΠΘ.

Comments are closed.