Open Close

ΦΕΚ για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της διαδικασίας, των απαιτούμενων δικαιολογητικών και του τύπου βεβαίωσης αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων μέσω του Αυτοτελούς Τμήματος Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) που είναι αρμόδιο για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, για την αναγνώριση απαιτούνται μεταξύ άλλων ακριβές αντίγραφο του απαιτούμενου τίτλου σπουδών επικυρωμένου με τη σφραγίδα της Χάγης (επισημείωση Apostille), βεβαίωση από αρμόδια αρχή κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι ο τίτλος που φέρει ο ενδιαφερόμενος αποτελεί μια εκ των προϋποθέσεων εισόδου σε νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα (ή προσφέρει τη δυνατότητα εισόδου σε αυτό στη χώρα κτήσης) ή βεβαίωση επαγγελματικής εκπαίδευσης εφόσον η πρόσβαση σε νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα στην Ελλάδα εξαρτάται από την ολοκλήρωση επαγγελματικής πρακτικής άσκησης.

Σημειώνεται ότι η Υπουργική Απόφαση προβλέπει η διαδικασία εξέτασης του φακέλου από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. να ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατόν και οπωσδήποτε εντός τριών μηνών από τη συμπλήρωση του φακέλου του αιτούντος.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα αίτηση που έχει υποβληθεί στο ΣΑΕΠ να μπορεί να ανακληθεί και να κατατεθεί εκ νέου στο Α.Τ.Ε.Ε.Ν. χωρίς την εκ νέου καταβολή παραβόλου εάν η αίτηση δεν έχει εξεταστεί ακόμα από το ΣΑΕΠ.

Δείτε το ΦΕΚ.

Comments are closed.