Open Close

Eντός τριετίας το τέλος των πανελλαδικών

 

kostas-gavrogloy

Το Τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων και την εφαρμογή νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια με κριτήριο το απολυτήριο λυκείου εντός της επόμενης τριετίας προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από το βήμα της Βουλής.

Οι εξετάσεις είναι αδιάβλητες αλλά δεν έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα. «Τα παιδιά τυραννιούνται» είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι με το ισχύον σύστημα επιτυγχάνει μόνο όποιος τα έχει μάθει απ’έξω. Είναι απαράδεκτο. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά που είναι το αδιάβλητο της διαδικασίας και να δούμε πώς θα εισάγονται τα παιδιά στο πανεπιστήμιο με βαθμό απολυτηρίου. «Αυτό δεν μπορεί να ισχύσει από του χρόνου έχει ορίζοντα τριετίας» πρόσθεσε ο κ Γαβρόγλου.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής περί κατάργησης της διδασκαλίας της Αντιγόνης στη Β” Λυκείου (θέμα που ανέδειξε η «δημοκρατία») ο υπουργός Παιδείας επιχείρησε να καθησυχάσει υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να καταργήσει αλλά να εκσυγχρονίσει και να φέρει στο προσκήνιο τη μαγεία των αρχαίων κειμένων.

Πηγή: Δημοκρατία

Comments are closed.