Open Close

Εγκύκλιος Ειδικής Αγωγής (Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.) – Ποιες θα είναι οι αλλαγές – πότε θα βγει

Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας, η Εγκύκλιος των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. θα εκδοθεί εντός των προσεχών ημερών, αφού πρώτα γίνει τροποποίηση στη διατύπωση του ποσοστού αναπηρίας, “…από 80%”, ώστε να περιλαμβάνεται και ο έχων 80% αναπηρία και αφού συμπεριληφθεί στα απαραίτητα δικαιολογητικά και η άδεια άσκησης επαγγέλματος Λογοθεραπευτή, μετά τις προβλέψεις του σχετικού Π.Δ. Κατά τα λοιπά ηΕγκύκλιος θα είναι όμοια με την περσινή, χωρίς Ενιαίο Πίνακα(αναβάλλεται για του χρόνου) και οι αιτήσεις θα γίνονται στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως πέρσι.

Επίσης, πιθανά και σήμερα, να υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας η σύσταση της Επιτροπής του Ι.Ε.Π., η οποία θα εξετάζει τη συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων Ειδικής Αγωγής, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 4186/2013.

Για το Πολυνομοσχέδιο, το επονομαζόμενο και “κουρελού” ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Η θητεία των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τα φαινόμενα και εκτός απροόπτου παρατείνεται έως 31/12/2015.

Τέλος οι γνωστοί 3 Άξονες των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ έχουν παύσει να υφίστανται, από τη στιγμή που τα Προγράμματα αυτά έχουν κατευθυνθεί στις 13 Περιφέρειες της χώρας, οπότε και η κατανομή των προσλήψεων θα αλλάξει ριζικώς την καινούργια χρονιά.

Βασίλης Βούγιας

seepea-stella.blogspot.gr / xenesglosses.eu

[ Συνέχεια του άρθρου στο: Ειδικός Παιδαγωγός ]

Comments are closed.