Open Close

Σε 32 Δνσεις εκπαίδευσης οι προσλήψεις 500 εκπαιδευτικών για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Με γοργούς ρυθμούς εργάζονται στο υπουργείο Παιδείας ώστε το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Επαγγελματικά Λύκεια να ξεκινήσει άμεσα ακόμα και μέσα στις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει από τη μια πλευρά τους μαθητές των ΕΠΑΛ σε μια περίοδο που πολλές οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος των φροντιστηρίων ενώ από την άλλη πλευρά θα προσφέρει απασχόληση σε περίπου 500 εκπαιδευτικούς, φιλολόγους, μαθηματικούς και καθηγητές ειδικοτήτων.

Ωστόσο έχουμε διαφορές στον αρχικό σχεδιασμό της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας ο οποίος προέβλεπε την πρόσληψη αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου καθώς στο πρόγραμμα θα εργαστούν εκπαιδευτικοί ως ωρομίσθιοι που σημαίνει ότι ο μέγιστος αριθμός των ωρών που θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς θα είναι έως 8 ώρες.

Επίσης σε αντίθεση με τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δεν πληρώνονται τις μέρες των διακοπών και τις αργίες. Φαίνεται ότι η λύση της πρόσληψης ωρομισθίων εκπαιδευτικών επιλέχθηκε ώστε το πρόγραμμα να λειτουργήσει άμεσα.

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αλλά σε 32 εξ αυτών αφού όπως έχουμε αποκαλύψει αφορά περιοχές του λεγόμενου Άξονα 1 του ΕΣΠΑ:

Διαβάστε περισσότερα: εδώ

[ Συνέχεια του άρθρου στο: ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ]

Comments are closed.