Open Close

Ευρωπαϊκή Ένωση: Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση

Στις 12 Δεκέμβριου 2014 πραγματοποιήθηκε σύνοδος των υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.όπου συζητήθηκε και  το θέμα της προώθηση της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση.

Το Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση και στην Κατάρτιση, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων από μικρή ηλικία και της σύνδεσης του εκπαιδευτικού συστήματος με τον κόσμο της αγοράς.

Επίσης, σημείωσαν ότι οι συνεργασίες των ιδρυμάτων εκπαίδευσης – κατάρτισης με επιχειρήσεις, ειδικά μικρομεσαίες, μπορεί να βοηθήσουν στη στενότερη συνεργασία μεταξύ του κόσμου της εκπαίδευσης – κατάρτισης και του κόσμου της εργασίας.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, μεταξύ άλλων να διερευνηθεί η χρήση του προγράμματος «Entrepreneurship360» ως εργαλείου στήριξης των σχολείων και δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ που στόχο έχει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ειδικά στα σχολεία και τους φορείς επαγγελματικής κατάρτισης.

Comments are closed.