Open Close

Σεμινάριο: «ΔΥΣΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ – ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ: Αντιμετώπιση, Διαχείριση & Υποστήριξη»

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «ΔΥΣΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ – ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ: Αντιμετώπιση, Διαχείριση & Υποστήριξη» προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής .

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η θεωρητική και πρακτική προσέγγιση της Δυσορθογραφίας και Δυσγραφίας, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών. Αρχικά θα αναλυθούν συνοπτικά οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες ως πεδίο των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και οι κατηγορίες τους. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί η γραφή ως σημαντική δεξιότητα και η σημασία της στον γενικό εγγραμματισμό. Θα εξεταστούν οι δύο διαταραχές εννοιολογικά και θα παρουσιαστούν οι μορφές τους μέσω δειγμάτων γραφής και ανάλυσης περιπτώσεων. Θα παρουσιαστεί η αιτιολογία τους και οι επιμέρους ψυχο-φυσιολογικοί μηχανισμοί που επιδρούν σε αυτές. Στο πρακτικό μέρος θα εξεταστούν οι πρώιμες ενδείξεις και η συμπτωματολογία της Δυσορθογραφίας και της Δυσγραφίας και θα παρουσιαστούν τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα αξιολόγησης, που στοιχειοθετούν την εικόνα της διαταραχής. Τέλος, θα αναλυθούν οι τεχνικές εκπαιδευτικής παρέμβασης σε εξατομικευμένο επίπεδο.

Οι διδακτικές τεχνικές αφορούν στα ακόλουθα:

  • Εμπλουτισμένη εισήγηση
  • Εργασίες σε ομάδες
  • Ατομικές εργασίες
  • Προβολή εποπτικού υλικού
  • Παρουσίαση εργαλείων και περιπτώσεων 

Η διάλεξη απευθύνεται σε Δασκάλους, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς, Ψυχολόγους, Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς κι όλους τους ειδικούς, που εμπλέκονται στην υποστήριξη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την αναλυτική ανακοίνωση.

Comments are closed.