Open Close

Σεμινάριο: «Οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες στη Β/θμια & και Γ/θμια Εκπαίδευση»

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό σεμινάριο «Οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες στη Β/θμια και Γ/θμια Εκπαίδευση» προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η προσέγγιση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών στην εφηβική κι ενήλικη ζωή. Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστεί το πεδίο των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών ως κατηγορία των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Θα εξεταστεί το νομοθετικό πλαίσιο και η εκπαιδευτική πολιτική, που διέπει την εκπαιδευτική διαχείριση των μαθητών και φοιτητών/σπουδαστών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες. Θα παρουσιαστεί η συσχέτιση των κύριων κατηγοριών των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών με τη σχολική επίδοση και τις δοκιμασίες αξιολόγησης – εξέτασης. Κύριος άξονας θα είναι η παρουσίαση της γνωστικής εικόνας των μαθητών και φοιτητών/σπουδαστών και το είδος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στη φοίτησή τους. Επίσης, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των συμπτωμάτων των διαταραχών σε περιπτώσεις μαθητών και φοιτητών/σπουδαστών και θα γίνει απόπειρα διάκρισης και πρόγνωσης της εξέλιξης των ατόμων που είχαν δεχθεί υποστήριξη κατά την παιδική ηλικία σε σχέση με άτομα που δεν είχαν δεχθεί ειδική εκπαίδευση. Τέλος, θα παρουσιαστούν δεδομένα ως προς τις τεχνικές διαχείρισης των διαταραχών στο Λύκειο και στο Πανεπιστήμιο και την επαγγελματική και κοινωνική ανάπτυξη των ατόμων με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες.

Οι διδακτικές τεχνικές αφορούν στα ακόλουθα:

  • Εμπλουτισμένη εισήγηση
  • Εργασίες σε ομάδες
  • Ατομικές εργασίες
  • Προβολή εποπτικού υλικού
  • Παρουσίαση εργαλείων και περιπτώσεων 

Η διάλεξη απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους, Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς κι όλους τους ειδικούς, που εμπλέκονται στην υποστήριξη μαθητών και φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την αναλυτική ανακοίνωση.

Comments are closed.