Open Close

Θερινή Ακαδημία «Ανθρώπινα Δικαιώματα σε Δράση»

Σας πληροφορούμε ότι το The European Wergeland Centre σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης , το Υπουργείο Παιδείας του Μαυροβουνίου καθώς και με το Bureau for Educational Services στο Μαυροβούνιο θα διοργανώσουν τον Ιούνιο 2015 την 4η Θερινή Ακαδημία Νοτιοανατολικής Ευρώπης «Ανθρώπινα Δικαιώματα σε Δράση» (South East Europe Summer Academy “Human Rights in Action”). 

Η Θερινή Ακαδημία προσφέρει εκπαίδευση, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση των ικανοτήτων των εκπαιδευτικών και των διευθυντών τους, καθώς και των εκπρoσώπων από ΜΚΟ ή ενώσεις γονέων, ώστε να υλοποιήσουν και να προωθήσουν τις αρχές και πρακτικές της «Εκπαίδευσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη» στα σχολεία και τις κοινότητές τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιπλέον, η Ακαδημία έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών που θα συμμετάσχουν, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και ορθών πρακτικών στον τομέα αυτό.

Η φετινή Θερινή Ακαδημία θα λάβει χώρα  στο Cetinje/Μαυροβούνιο  από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου 2015, συνδυάζει εκπαίδευση μιας εβδομάδας και μια 8μηνη online παρακολούθηση καθώς και προπαρασκευαστικές εργασίες. Οι συμμετέχοντες καλούνται να λάβουν μέρος στην Θερινή Ακαδημία ως ομάδα αποτελούμενη από 3 μέλη:  δύο εκπρόσωποι του ίδιου σχολείου ( ο διευθυντής της σχολικής μονάδας και ένας εκπαιδευτικός) μαζί με έναν εκπρόσωπο μιας ΜΚΟ   ή  έναν εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. 

Επισημαίνουμε ότι όλες οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν απευθείας στον παραπάνω ηλεκτρονικό σύνδεσμο χωρίς κοινοποίηση στην υπηρεσία μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Θερινή Ακαδημία καθώς και για τον τρόπο συμμετοχής θα βρείτε στον ιστότοπο: http://www.theewc.org/

 

                                                                                           Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  

                                                                                                               ΜΑΡΙΑ ΦΑΣΣΑΡΗ

 

[ Συνέχεια του άρθρου στο: Εκδηλώσεις/Δράσεις/Επιμόρφωση ]

Comments are closed.