Open Close

Τα καλυτέρα Πανεπιστήμια στον κόσμο για να σπουδάσεις Ψυχολογία!

Τα καλυτέρα Πανεπιστήμια στον κόσμο για να σπουδάσεις Ψυχολογία!

Κάθε χρόνο από το Times Higher Education δημοσιεύεται το World University Rankings που αποτελεί μια λίστα – δείκτη κατάταξης που λαμβάνεται σοβαρά από εκατομμύρια σπουδαστές ανά την υφήλιο. Έτσι και φέτος, στη σχετική λίστα του 2021, ανακοινώνονται οι σχετικές κατατάξεις ανά γνωστικό αντικείμενο.

Η κατάταξη βασίζεται σε συγκεκριμένους  δείκτες απόδοσης και συλλέγονται από μετρήσιμα δεδομένα και ομαδοποιούνται στους τομείς: Διδασκαλία, Έρευνα, Επίδραση στην Έρευνα (Citation), Έσοδα από Έρευνα και Καινοτομία και Διεθνής Εικόνα και Προοπτική (μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη μεθοδολογία εδώ https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/world-university-rankings-2021-methodology)

Ένα από τα δημοφιλέστερα γνωστικά αντικείμενα στην Ελλάδα, είναι η Ψυχολογία. Σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη λοιπόν, τα 15 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο είναι τα ακόλουθα:

  1. University of Oxford
  2. Stanford University
  3. Harvard University
  4. California Institute of Technology
  5. Massachusetts Institute of Technology
  6. University of Cambridge
  7. University of California, Berkeley
  8. Yale University
  9. Princeton University
  10. The University of Chicago
  11. Imperial College London
  12. Johns Hopkins University
  13. University of Pennsylvania
  14. ETH Zurich
  15. University of California, Los Angeles

Αναφορικά με τα Ελληνικά ΑΕΙ, σε υψηλότερη θέση κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης (351-400), επόμενο το ΕΚΠΑ (401-500) και τρίτο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (601-800) μαζί με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (601-800). Αξίζει να σημειωθεί πως και τo Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται μεταξύ των θέσεων 501-600.

Η κατάταξη αφορά τα ΑΕΙ 93 χωρών και περιλαμβάνει λίγο περισσότερα από 1500 πανεπιστήμια.

Comments are closed.