Open Close

Βιογραφικό: Πώς θα το ενισχύσεις, όταν είσαι φοιτητής

Βιογραφικό: Πώς θα το ενισχύσεις, όταν είσαι φοιτητής

Σύντομα θα τελειώσεις τις σπουδές και σε προβληματίζει η αναζήτηση εργασίας; Ένα προσεγμένο βιογραφικό σημείωμα θα εντυπωσιάσει τους δυνητικούς εργοδότες και θα αποκτήσεις, την ιδανική για σένα, δουλειά. Εάν δεν έχεις εργαστεί ξανά στο παρελθόν, μη ανησυχείς. Συνέχισε την ανάγνωση και θα μάθεις πώς θα καταφέρεις να ενισχύσεις το βιογραφικό κατά την διάρκεια των σπουδών σου σε κάποιο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Βιογραφικό Πως θα το ενισχύσεις

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Η παρακολούθηση σεμιναρίων σχετικών με το αντικείμενο που σπουδάζεις, είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενισχύσεις τις γνώσεις που έχεις, μα και το βιογραφικό σημείωμα. Πολλές σχολές προσφέρουν διάφορα σεμινάρια και δίνουν βεβαίωση παρακολούθησης. Επίσης, αρκετά σεμινάρια μπορείς να τα παρακολουθήσεις και διαδικτυακά. Ο μελλοντικός εργοδότης σίγουρα θα εκτιμήσει περισσότερο τις βεβαιώσεις παρακολούθησης που θα συνοδεύουν το βιογραφικό σου.

Εκτός από τα σεμινάρια, είναι καλό να συμμετάσχεις σε διάφορα συνέδρια. Πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και σου δίνεται η ευκαιρία να μάθεις καινούρια πράγματα στον τομέα των σπουδών σου. Επιπλέον, συναντάς ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν μελλοντικά στο επάγγελμα σου. Επίσης, οι καλές σχέσεις με τους καθηγητές, θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις μελλοντικούς συναδέρφους αλλά και να αποκτήσεις συστατικές απαραίτητες σε ένα καλό βιογραφικό. Γι αυτό, πρέπει να θυμίζεις την παρουσία σου σε αυτούς συχνά. Στα διαλείμματα συνάντησε τους για να λύσουν όποια απορία έχεις ή για να σε βοηθήσουν περισσότερο σε κάποιο κεφάλαιο του μαθήματος.

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ

Επιπρόσθετα, για να αναπτύξεις επικοινωνιακές δεξιότητες, σημαντικές στον εργασιακό χώρο, προσπάθησε να συμμετάσχεις σε κάποια ομάδα της σχολής σου και διάφορες εκδηλώσεις που θα αναφέρεις και στο βιογραφικό σου. Εάν θέλεις, δημιούργησε την δική σου ομάδα, ώστε να αποκτήσεις και ηγετικές δεξιότητες. Η εθελοντική εργασία είναι άλλος ένας τρόπος για να ενισχύσεις το βιογραφικό σου. Εάν εργαστείς εθελοντικά σε ένα ίδρυμα παιδιών, εάν φροντίζεις ηλικιωμένους σε ένα γηροκομείο ή αδέσποτα σε καταφύγιο ζώων, θα φανείς δραστήριος και εργατικός μπροστά στην συνέντευξη εργασίας.

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ECDL ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ BLOG

Στο χώρο της εργασίας, απαραίτητες πλέον είναι και οι ψηφιακές δεξιότητες των εργαζομένων. Γι΄αυτό το λόγο, φρόντισε όσο σπουδάζεις να μάθεις πολύ καλά την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και να αποκτήσεις το ECDL. Για να ανταγωνιστείς περισσότερο τους υπόλοιπους υποψηφίους σε μία θέση εργασίας, κάνε μαθήματα digital marketing ή ασχολήσου με το blogging. Με την δημιουργία ενός blog, θα εξασκηθείς στην χρήση των Η/Υ, στη γραφή, στη σκέψη και στην δημιουργικότητα. Θα μοιραστείς γνώσεις, εμπειρίες και τα ενδιαφέροντα σου. Όποιο και αν είναι το θέμα του blog σου, θα δείξεις στους δυνητικούς εργοδότες πως είσαι παθιασμένος με κάτι και θα πιστέψου πως θα διατηρήσεις το ίδιο πάθος και στον εργασιακό χώρο.

ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

Εμπλούτισε το βιογραφικό σου με την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα. Σήμερα, υπάρχουν αμέτρητες ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν online μαθήματα ξένων γλωσσών. Το πρόγραμμα Erasmus είναι ιδανικό για τους φοιτητές να ζήσουν μια όμορφη εμπειρία στο εξωτερικό. Εάν το επιλέξεις, θα έρθεις σε επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα, θα μάθεις να ζεις μόνος μακριά από την Ελλάδα και το σημαντικότερο, θα ενδυναμώσεις περισσότερο το βιογραφικό σου.

ΚΑΝΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Ακόμα, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση. Στις περισσότερες σχολές, η πρακτική είναι μέρος του προγράμματος σπουδών τους. Με αυτή θα καταλάβεις περισσότερο το αντικείμενο της δουλειάς σου και θα αποκτήσεις εργασιακή εμπειρία. Επιπλέον, θα μπορούσες, μέσα από αυτή, να βρεις την μελλοντική σου εργασία. Εάν είσαι αρκετά καλός στην πρακτική, ο εργοδότης θα σε προτιμήσει και μετά το τέλος της. Ή τα άτομα που θα γνωρίσεις, κατά την διάρκεια της, θα σε προτείνουν σε κάποιο άλλο εργοδότη. Μια δουλειά μερικής απασχόλησης, επίσης, είναι σημαντικό προσόν που μπορείς να αναφέρεις στο βιογραφικό σημείωμα.

Ακολουθώντας όλα τα παραπάνω tips θα καταφέρεις να ισχυροποιήσεις το βιογραφικό σου, ενώ σπουδάζεις ακόμα. Έτσι, μετά την απόκτηση του πτυχίου, θα βρεις εύκολα και γρήγορα την δουλειά που ονειρεύεσαι.

Το άρθρο αυτό γράφτηκε από έναν επαγγελματία writer της izipen.gr

Comments are closed.