Open Close

Πανελλήνιες 2020: Οι βάσεις και τα παράδοξα της Πανδημίας!

Πανελλήνιες 2020: Οι βάσεις και τα παράδοξα της Πανδημίας!

Με την ανακοίνωση και των φετινών βάσεων, ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι διαδικασίες για τις φετινές Πανελλήνιες. Μια χρονιά όπου αναδείχθηκε ιδιαίτερα έντονα η σημασία τόσο της προσεκτικής συμπλήρωσης του μηχανογραφικού όσο και η επίδραση της πανδημίας που έπληξε και πλήττει τη φόρα μας.

Ειδικότερα, διαπιστώνουμε πως τη φετινή χρονιά, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων, πολλά περιφερειακά τμήματα δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις προτιμήσεις των υποψηφίων οι οποίοι δείχνουν αρχικά να μην έχουν επηρεαστεί από την «πανεπιστημιοποίηση» ορισμένων προγενέστερων ΤΕΙ αλλά αντιθέτως να περιορίζουν τις επιλογές τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, σκεπτόμενοι μάλιστα πως ενδεχομένως να βρεθούν ελάχιστα στα αμφιθέατρα το πρώτο ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Ορισμένα σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από την επεξεργασία των φετινών βάσεων από την επιστημονική μας ομάδα, παρατίθενται ακολούθως και μάλιστα στις φετινές βάσεις μπορούμε να δούμε ορισμένα πολύ εντυπωσιακά στοιχεία όπως:

1. Ένας μαθητής με τις φετινές βάσεις μπορεί να εισαχθεί σε τμήμα που οδηγεί στον κλάδο των Μαθηματικών έχοντας γράψει μόλις 3.125 μόρια
2. Αντίστοιχα, υποψήφιος των ανθρωπιστικών επιστημών μπορεί με βαθμολογία 8.300 να γίνει φιλόλογος!
3. Υφίσταται τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής όπου αρκεί η βαθμολογία κοντά στο 3 (3.150) προκειμένου να μπορέσει να εισαχθεί ο ενδιαφερόμενος.
Ακολούθως, παρατίθενται ορισμένα βασικά στοιχεία που προκύπτουν από τις φετινές βάσεις κατηγοριοποιημένα:

Επιλογικά, αυτό το οποίο οφείλουν από εδώ και πέρα να μεριμνήσουν οι επιτυχόντες μαθητές είναι αρχικά η ανακοίνωση των ηλεκτρονικών εγγραφών στα ΑΕΙ και φυσικά όσοι ενδιαφέρονται να έχουν κατά νου τη διαδικασία των μετεγγραφών η οποί αναμένεται και τη φετινή χρονιά να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επιτυχόντων. Σε κάθε περίπτωση και σε αυτή τη διαδικασία, γονείς και μαθητές ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους πως και εκεί οφείλουν να κάνουν προσεκτικές διεργασίες προκειμένου να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγή: grtimes.gr

Comments are closed.