Open Close

Συνάντηση του Πρύτανη του ΑΠΘ με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση του Πρύτανη του ΑΠΘ με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία 1

Με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Efe Ceylan, συναντήθηκε χθες, Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, στην Πρυτανεία.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ανανέωση και η ενίσχυση των επιστημονικών συνεργασιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ακαδημαϊκά ιδρύματα της Τουρκίας και η διερεύνηση νέων προοπτικών συνεργασίας με αυτά.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, η Υποπρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Feyza Gülru Tetik, και ο Γραμματέας του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Levent Imam, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΑΠΘ, Ελένη Μπαξεβανίδου.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικές αυτές οι συναντήσεις καθώς, μέσα από τον διάλογο, δημιουργούνται γέφυρες συνεργασίας μεταξύ των λαών. Το Πανεπιστήμιό μας είναι ανοιχτό σε κάθε είδους συνεργασία με Πανεπιστήμια της γείτονος χώρας η οποία στοχεύει στην προαγωγή της έρευνας, την πρόοδο των φοιτητών μας και την καλλιέργεια κλίματος αμοιβαίας κατανόησης».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Efe Ceylan, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο όπου «ανθεί η έρευνα». Υπογράμμισε, ακόμη, τη σημασία των Πανεπιστημίων ως πυλώνων των σχέσεων μεταξύ των λαών και επισήμανε την πρόθεση των Πανεπιστημίων της Τουρκίας για τη διατήρηση, αλλά και την ανάπτυξη των υφιστάμενων συνεργασιών με το Αριστοτέλειο.

Comments are closed.