Open Close

Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: «Sustainable Tourism Development: Cultural Heritage, Environment, Society»

Ένα πρωτότυπο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με τη σύμπραξη τριών κορυφαίων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων
Τελική προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019
Το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Sustainable Tourism Development: Cultural Heritage, Environment, Society» προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους, για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020, έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 (τελική προθεσμία). Το πρόγραμμα αποτελεί τη νέα καινοτομική ακαδημαϊκή συνεργασία τριών Πανεπιστημίων, του Χαροκόπειου (Τμήματα «Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας», «Γεωγραφίας» και «Πληροφορικής και Τηλεματικής») του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα «Διοίκησης Επιχειρήσεων») και του Πανεπιστημίου Paris I – Panthéon Sorbonne (IREST – Institute de Researche et d’ Études Supérieures du Tourisme).
Το πρόγραμμα, υιοθετώντας τις πλέον καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, θέτει στο επίκεντρο την παροχή ειδικευμένης κατάρτισης υψηλού επιπέδου, για σύγχρονα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, την Προβολή και τη Διαχείριση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς, εστιάζοντας σε θέματα που σχετίζονται με:
•    την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη
•    τη διασύνδεση Πολιτισμού και Τουρισμού
•    το Μάνατζμεντ και το Μάρκετινγκ της Πολιτισμικής Κληρονομιάς
•    την Ανάπτυξη και Διαχείριση των Τουριστικών Προορισμών
•    την Οικονομία του Τουρισμού, και
•    την Προστασία του Περιβάλλοντος σε Τουριστικές Περιοχές
Οι καθηγητές του προγράμματος προέρχονται και από τα τρία Πανεπιστήμια. Επιπλέον, όλα τα μαθήματα διεξάγονται στα αγγλικά και πραγματοποιούνται στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και είναι πλήρους φοίτησης με διάρκεια 12 μηνών. Αποτελείται από δύο εντατικά εξάμηνα κατά τη διάρκεια των οποίων λαμβάνουν χώρα θεωρητικά και σεμιναριακά μαθήματα καθώς και διαλέξεις, που καλύπτουν το ευρύ φάσμα του Μάνατζμεντ του Τουρισμού και της Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται μέσω πρακτικής άσκησης και εκπόνησης διπλωματικής εργασίας.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα και με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.tourismheritage.hua.gr/

Comments are closed.