Open Close

Νέα έκδοση του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ με τίτλο “Recommended Annual instruction Time in Full Compulsory Education in Europe 2018-2019”.

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσιεύει νέα μελέτη με τίτλο: Recommended Annual instruction Time in Full Compulsory Education in Europe 2018-2019”.

Η νέα αυτή έκδοση του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ, περιλαμβάνει μια συγκριτική ανάλυση δεδομένων σχετικά με το ετήσιο συνιστώμενο χρόνο διδασκαλίας, στη γενική υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ευρώπη.  Τα δεδομένα αφορούν σε 43 Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα με έτος αναφοράς το έτος 2018/2019.

Η έκθεση δίνει έμφαση στο χρόνο που αφιερώνεται στη διδασκαλία των μαθημάτων της Γλώσσας, των Μαθηματικών, των Φυσικών και Κοινωνικών Επιστημών.  Σύμφωνα με την έκθεση, το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου διδασκαλίας αφιερώνεται στη διδασκαλία της Γλώσσας και ακολουθεί η διδασκαλία των Μαθηματικών.

Παράλληλα με τη συγκριτική ανάλυση της κατανομής του χρόνου διδασκαλίας στα Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα, η μελέτη περιλαμβάνει  διαγράμματα  τα οποία αποτυπώνουν δεδομένα ανά χώρα και γνωστικό αντικείμενο.

Τέλος, η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Δικτύων ΕΥΡΥΔΙΚΗ και NESLI του ΟΟΣΑ  και είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στον σύνδεσμο: https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/recommended-annual-instruction-time-full-time-compulsory-education-europe-%20-201819_en

Comments are closed.