Open Close

Αναγόρευση του Καθηγητή Geoffrey Wood σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί ο Καθηγητής Geoffrey Wood, Κοσμήτορας και Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων, στο Essex Business School, στο Κόλτσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, στις 19.30, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, ο Καθηγητής Geoffrey Wood προτείνεται για την απονομή του τίτλου, για το συνολικό επιστημονικό και ερευνητικό του έργο.
Το πρόγραμμα της τελετής είναι το ακόλουθο:
Έναρξη – Προσφώνηση
από τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Καθηγητή Δημήτριο Κουσενίδη
Χαιρετισμός από τον Πρύτανη, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα
Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Αν. Καθηγητή Γρηγόριο Ζαρωτιάδη
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Καθηγητή Δημήτριο Κουσενίδη
Έπαινος του τιμωμένου από τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Αν. Καθηγητή Γρηγόριο Ζαρωτιάδη
Τελετή Αναγόρευσης
Ανάγνωση και επίδοση του ψηφίσματος και του τίτλου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Καθηγητή Δημήτριο Κουσενίδη
Επίδοση διασήμου από από τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Καθηγητή Δημήτριο Κουσενίδη
Επίδοση αναμνηστικής πλακέτας τιμής από τον Πρύτανη, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα
Αντιφώνηση και ομιλία από τον τιμώμενο με θέμα «Long Energy Transitions, Institutions, Finance and the Firm: Long Historical Trajectories and Unprepared for Events».
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα τιμωμένου
Ο Καθηγητής Geoffrey Wood είναι Κοσμήτορας και Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων, στο Essex Business School, στο Κόλτσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει διατελέσει Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων στο Business School του Πανεπιστημίου του Warwick, Καθηγητής και Αναπληρωτής Κοσμήτορας στο School of Management του Πανεπιστημίου του Sheffield, Καθηγητής και Διευθυντής Έρευνας στο Business School του Πανεπιστημίου του Middlesex, στο Ηνωμένο Βασίλειο και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rhodes της Νότιας Αφρικής. Κατέχει θέσεις Επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Cranfield στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Πανεπιστήμιο Victoria στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας, στο American University στο Κάιρο της Αιγύπτου, στο Πανεπιστήμιο Cornell στις ΗΠΑ και στα Πανεπιστήμια Rhodes, Witwatersrand και Nelson Mandela της Νότιας Αφρικής.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη σχέση μεταξύ θεσμικού πλαισίου (institutional setting), εταιρικής διακυβέρνησης, εταιρικής χρηματοοικονομικής και εργασιακών σχέσεων σε επίπεδο επιχείρησης. Έχει συγγράψει δεκαεπτά επιστημονικά βιβλία και έχει δημοσιεύσει εκατόν εβδομήντα πέντε εργασίες, οι οποίες έχουν τύχει περισσότερων των 5.700 αναφορών. Από τις εργασίες αυτές, οι 16 είναι δημοσιευμένες σε περιοδικά που έχουν διαβάθμιση 4* στη λίστα ABS και 33 σε περιοδικά που έχουν διαβάθμιση 3* στη λίστα ABS.
Ο Geoffrey Wood είναι Μέλος της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου και μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (British Academy of Management – BAM). Είναι ο Εκδότης (Editor in Chief) του «British Journal of Management», το οποίο είναι το επίσημο επιστημονικό περιοδικό της Βρετανικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι, επίσης, Συνεργαζόμενος Εκδότης (Associate Editor) του περιοδικού «Academy of Management Perspectives», το οποίο εκδίδεται από την Ακαδημία Διοίκησης Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, και του περιοδικού «Annals of Corporate Governance». Τέλος, είναι ο Εκδότης της «Chartered ABS Journal Ranking list», και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του «ABDC Journal Guide».
Ο Geoffrey Wood έχει λάβει πολυάριθμες ερευνητικές επιχορηγήσεις από διάφορες Επιτροπές Χρηματοδότησης (Economic and Social Research Council-ESRC κ.ά.), από κρατικές υπηρεσίες (Υπουργεία Εργασίας των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου κ.ά.), από φιλανθρωπικά ιδρύματα (Nuffield Foundation κ.ά.), από συνδικαλιστικές οργανώσεις (ITF κ.ά.) και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Comments are closed.