Open Close

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «FoodChem Day 2019»

Auditorium2

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «FoodChem Day 2019» που έλαβε χώρα στις 10 Μαΐου 2019 στο χώρο της «OTEAcademy». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η προσέλευση στους χώρους της ημερίδας έφτασε τα 300 άτομα ξεπερνώντας κατά πολύ τη προσέλευση του περσινού ChemDay. Ο χώροι των ομιλιών, του Registration και του Networking βρισκόντουσαν σε ξεχωριστά σημεία εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την εύρυθμη λειτουργία του κάθε τομέα. Στο χώρο του Networking υπήρχε, επίσης, και η «Γωνιά του Ερευνητή», όπου διπλωματικοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και ερευνητές από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΕΜΠ συζήτησαν και ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για το κλάδο των τροφίμων, μέσα από την δική τους έρευνα. Αντιπρόσωποι των Nestlé, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΔΕΛΤΑ, Δωδώνη Α.Ε., 3αλφα, Barilla, ΔΕΠΑ και ΕΠΙ.νοώ βρισκόντουσαν στο χώρο διασυνδεσης για να συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους και να εξωτερικεύσουν σε αυτούς τις τεχνικές και εμπορικές δραστηριότητες τους.

Τις ανάγκες των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων κάλυψαν με τα προϊόντα τους οι εταιρείες Dimello, Όλυμπος, Κτήμα Γ.Κοκοτου, Οινοποιείο Δουλουφάκη και Rezos Brands.

Σε όλη τη διάρκεια της ημερίδας, υπήρχαν σε όλους τους χώρους οι 40 εθελοντές του Chemecon για την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης δημιουργήθηκε εκείνη την ημέρα.

Registration5

Οι κεντρικές ομιλίες ήταν χωρισμένες σε 4 Sessions και συνολικά μίλησαν 15 ομιλητές.

Πρώτο Session

Το πρώτο Session ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του General Coordinator του Chemecon, Βασίλη Κοσμαδάκη και του επίκουρου καθηγητή της σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Άγγελου Τσακανίκα. Η πρώτη ομιλία δόθηκε από τον καθηγητή στον τομέα Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διεργασιών στη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Πέτρο Ταούκη με θέμα το ρόλο του Χημικού Μηχανικού στην Επιστήμη και στη Βιομηχανία Τροφίμων, καθώς και τη ζεύξη της εκπαίδευσης, της έρευνας και της εφαρμογής. Το πρώτο session έκλεισε με τις ομιλίες των Πάνου Κλουτσινιώτη, συνιδρυτή της Melissi&Co, και Χριστίνα Βαφειάδη, ερευνήτρια της Nestlé Λωζάνης, όπου μας μίλησαν για τις εμπειρίες τους ως Χημικού Μηχανικοί.

Δεύτερο Session

Το δεύτερο Session άνοιξε η Κλαίρη Καραχάλιου, Υπεύθυνη Προμηθειών πρώτων υλών οσπρίων της 3αλφα, που παρουσίασε το “δρόμο” του ρυζιού, από το χωράφι στο πιάτο μας. Ακολούθησε η ομιλία του Γεώργιου Βάγια, Διευθυντή Ποιότητας, Βυνοποίησης, Ζυθοποίησης στην εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία, σχετικά με την μαγεία της Ζυθοποίησης. Η τελευταία ομιλία του δεύτερου Session άνηκε στο Δημήτρη Γκίκα, Διευθυντή Διασφάλισης Ποιότητας στην Δωδώνη Α.Ε., και είχε ως θέμα τη διαχείριση ασφάλειας τροφίμων της εταιρείας.

Τρίτο Session

Η πρώτη από τις δύο ομιλίες του τρίτου session πραγματοποιήθηκε από την Άρτεμις Χατζηγεωργίου, Διευθύντρια τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας ΔΕΛΤΑ, η οποία εξήγησε στο κοινό την πορεία από τη γέννηση μίας ιδέας μέχρι και την υλοποίηση της.

Στη συνέχεια, ο Πασχάλης Καστανάς, διευθυντής Υπηρεσιών Παραγωγής και Επικεφαλής Συσκευασίας της Nestlé, μίλησε σχετικά με το R&D και τις νέες συσκευασίες, για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Τέταρτο Session

Το τελευταίο Session άνοιξε με το Panel με θέμα το ρόλο των νέων επιχειρήσεων στον κλάδο των τροφίμων και τη σημασία της καινοτομίας σε αυτόν. Στο Panel συμμετείχαν η Βάσω Παπαδημήτριου, γενική διευθύντρια του ΣΕΒΤ, ο Ιωάννης Καλογήρου, Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και ο Μάριος Βλαχογιάννης, συνιδρυτής της CoffeCo. Μαζι τους ως συντονιστής βρισκόταν ο Ευάγγελος Σιώκας. Το τελευταίο session και το σύνολο των ομιλιών έκλεισαν οι Δημήτρης Γκαργκάσουλας, Distribution manager σε Ελλάδα & Κύπρο της Coca-Cola Τρία Έψιλον, και Δημήτρης Μποσνίδης, Logistics Manager για την Ελλάδα και την Κύπρο της Coca-Cola Τρία Έψιλον, μιλώντας στο κοινό για τη 4η Βιομηχανική Επανάσταση και τον τρόπο που η τεχνολογία αλλάζει τις βιομηχανίες, αλλά και για τις ευκαιρίες απορρόφησης που μπορούν να έχουν οι Χημικοί Μηχανικοί σε αυτές.

Τον αποχαιρετισμό πραγματοποίησε ο καθηγητής Ιωάννης Καλογήρου και οι παρουσιάστριες – συντονίστριες των ομιλιών Ελευθερία Κελεφιώτη-Στρατηδάκη και Λήδα Κατωπόδη.

Comments are closed.