Open Close

5+1 κινήσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου να ξεχωρίζει το 2019

Έξι συγκεκριμένες κινήσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου να ξεχωρίζει το 2019. Και είναι κινήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας. Από την χρήση ίδιας γραμματοσειράς και συγκεκριμένων χρωμάτων, μέχρι την πρόσθεση κατηγορίας με skills.

1. Χρησιμοποίησε μια καθαρή διάταξη
Η δημιουργία του βιογραφικού σας σε αυτό που ονομάζεται μοτίβο Ε ή F, τα οποία μιμούνται τον τρόπο με τον οποίο τα μάτια μας τείνουν να ανιχνεύουν ιστοσελίδες, βοηθά να κρατάς την προσοχή του recruiter για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Είναι περισσότερο αποτελεσματικό συγκριτικά με ένα βιογραφικό, το οποίο ευθυγραμμίζεται στο κέντρο ή από δεξιά προς τα αριστερά Χρησιμοποίησε το ίδιο φόντο. Παίξε με το μέγεθος και το μοτίβο για να τραβήξεις την προσοχή.

2. Ξεχώρισε
Χρησιμοποίησε ένα χρώμα, το οποίο κατά την εκτύπωση φαίνεται ωραίο και χρησιμοποίησέ το με φειδώ. Θέλεις να είσαι διακριτικός.

3. Βάλε κατηγορία με τα skills σου
Πρόσθεσε πάνω – πάνω μια λίστα με λέξεις κλειδιά και δυνατά σημεία. Χρησιμοποίησε λέξεις κλειδιά που ξεχωρίζουν και επισήμανε τα δυνατά σου σημεία.

4. Δείξε τον αντίκτυπό σου
Επισήμανε πρόσφατες επιτυχίες σου και παρουσίασε προτάσεις για το τι μπορείς να προσφέρεις στην εταιρεία.

5. Απέφυγε τα ακόλουθα
Μισθολογικές απαιτήσεις ή την καταχώρηση οποιαδήποτε δουλειάς είχες κάνει στο παρελθόν. Μην χρησιμοποιείς τα κοινωνικά σου προφίλ εάν δεν είναι σχετικά με την δουλειά στην οποία κάνεις αίτηση.

6. Λέξεις κλειδιά, λέξεις κλειδιά, λέξεις κλειδιά.
Δεν θα πρέπει να έχεις ένα γενικό βιογραφικό. Προσάρμοσε τις πολυχρησιμοποιούμενες λέξεις για να ταιριάζουν με την αγγελία της θέσης εργασίας ούτως ώστε να επισημανθείς από το αντίστοιχο λογισμικό πρόγραμμα.

CV_2019

Comments are closed.