Open Close

Υποτροφίες από το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών Και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας

Δημόσια Πρόσκληση για την υποβολή ερευνητικών προτάσεων σε διδακτορικό και μεταδιδακτορικό επίπεδο προς χορήγηση υποτροφίας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών στη Βενετία, εκπληρώνοντας τον βασικό καταστατικό σκοπό του που είναι η προαγωγή των Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών, προσκαλεί διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, ελληνικής ιθαγένειας, να υποβάλουν την ερευνητική τους πρόταση στο επιστημονικό πεδίο των Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών για την χορήγηση ετήσιας υποτροφίας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Θα επιλεγούν συνολικά έως 6 προτάσεις και η μέγιστη χρηματοδότηση για κάθε υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ συνολικά, καταβαλλόμενο σε 4 δόσεις των 2500 ευρώ, ανά τρίμηνο.

Οι υπότροφοι θα διαμένουν δωρεάν στο Ινστιτούτο, ενώ θα έχουν πλήρη πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη, το Αρχείο και τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου καθ’ όλη τη διάρκεια της Υποτροφίας. Οι υπότροφοι είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν, ανά τρίμηνο, πλήρη έκθεση της πορείας της έρευνάς τους στον Πρόεδρο του Ινστιτούτου, ο οποίος θα την παρουσιάζει στην τριμηνιαία συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου, που θα αποφασίζει για τη συνέχεια της υποτροφίας. Η χορήγηση υποτροφιών υπόκειται στις εκάστοτε ισχύουσες σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

• Η κάθε ερευνητική πρόταση θα πρέπει να είναι πρωτότυπη μελέτη στο επιστημονικό πεδίο των βυζαντινών και μεταβυζαντινών σπουδών και να εκπονηθεί εντός του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.
• Η συγκεκριμένη ερευνητική πρόταση δεν πρέπει να έχει άλλη πηγή χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια του έτους χρηματοδότησης από το Ινστιτούτο, δηλαδή το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
• Κάθε εγκεκριμένη ερευνητική πρόταση θα πρέπει να προβλέπει τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης (ημερίδα, διημερίδα, σεμινάριο, συνέδριο, παρουσίαση για την εξέλιξη των εργασιών, κ.λπ.) κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους χρηματοδότησης από το Ινστιτούτο, με τη συμμετοχή νέων ερευνητών, η οποία θα διενεργείται στην έδρα του Ινστιτούτου.

Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Comments are closed.