Open Close

6 προπτυχιακά του Γεωπονικού Αθηνών προσφέρουν ενιαίο τίτλο Μεταπτυχιακού Επιπέδου

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών 6 τμημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), στην ειδικότητα εκάστου Τμήματος, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων. Πιο συγκεκριμένα, τα Τμήματα:
• Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής
• Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών
• Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής της Σχολής Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών και Περιβάλλοντος
• Βιοτεχνολογίας
• Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
• Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης
έχουν ελάχιστη διάρκεια σπουδών (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα, περιλαμβάνουν μαθήματα των βασικών επιστημών και παράλληλη εμβάθυνση σε υψηλό επίπεδο των γνώσεων στο εύρος του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητας. Επίσης, προβλέπουν την εκπόνηση πτυχιακής ή διπλωματικής εργασίας διάρκειας ενός (1) ακαδημαϊκού εξαμήνου κατ’ ελάχιστον.

Μετά την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) λογίζεται ότι έχει ληφθεί από την ημερομηνία απονομής του πτυχίου ή διπλώματος και καταλαμβάνει και τους αποφοιτήσαντες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου δεν επιφέρει μισθολογικές μεταβολές.

Comments are closed.