Open Close

Προπτυχιακά πανεπιστημιακά τμήματα αναγνωρισμένα ως Μεταπτυχιακά

Σημαντικές αλλαγές για 4 Προπτυχιακά Πανεπιστημιακά Τμήματα, για τα οποία προβλέπεται η απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master).
Τα τμήματα, που ήδη είναι 5ετούς φοίτησης, είναι τα εξής:
1. Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ
2. Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
3. Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και
4. Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης

Συγκεκριμένα, η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών, που οργανώνεται στα παραπάνω τμήματα οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στην ειδικότητα των τμημάτων, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Για τις παραπάνω αποφάσεις το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η ΑΔΙΠ και το Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. δεν διατύπωσαν γνώμη στο γραπτό ερώτημα του υπουργείου Παιδείας .
Για το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , υπάρχει θετική γνώμη απο την ΑΔΙΠ ενώ το Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. δεν απάντησε στο γραπτό ερώτημα του υπουργείου Παιδείας .
Για τα δύο τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης η ΑΔΙΠ και το Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. δεν διατύπωσαν γνώμη στο γραπτό ερώτημα του υπουργείου Παιδείας.

Comments are closed.