Open Close

55 Διοικητικοί Υπάλληλοι στον Τομέα της Δημόσιας Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

EPSO/AD/340/18 — Υγεία και ασφάλεια τροφίμων — έλεγχος, επιθεώρηση και αξιολόγηση

EPSO/AD/341/18 — Ασφάλεια τροφίμων — πολιτική και νομοθεσία

(2018/C 097 A/01)

Προθεσμία εγγραφής: 17 Απριλίου 2018 στις 12 το μεσημέρι, ώρα Κεντρικής Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικούς διαγωνισμούς, βάσει τίτλων και εξετάσεων, για την κατάρτιση εφεδρικών πινάκων από τους οποίους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσλάβει νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους» (ομάδα καθηκόντων AD).

Οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό EPSO/AD/340/18 θα προσληφθούν κατά κύριο λόγο στη Διεύθυνση F (Έλεγχοι και αναλύσεις στον τομέα της υγείας και των τροφίμων) της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ΓΔ SANTE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Grange (Ιρλανδία).

Η παρούσα προκήρυξη διαγωνισμών και τα παραρτήματά της αποτελούν το νομικά δεσμευτικό πλαίσιο για τις εν λόγω διαδικασίες επιλογής.

Βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ για τις γενικές διατάξεις που ισχύουν για τους γενικούς διαγωνισμούς.

Επιθυμητός αριθμός επιτυχόντων:

EPSO/AD/340/18 — 20
EPSO/AD/341/18 — 35

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά δύο διαφορετικούς διαγωνισμούς. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μόνο για έναν διαγωνισμό. Η επιλογή πρέπει να γίνει κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφιότητας και δεν είναι δυνατό να τροποποιηθεί μετά την επικύρωση της ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφιότητάς σας.

ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

EPSO/AD/340/18 — Υγεία και ασφάλεια τροφίμων — έλεγχος, επιθεώρηση και αξιολόγηση

Στους οικείους τομείς περιλαμβάνονται όλοι οι τομείς που καλύπτονται από τη Διεύθυνση F (Έλεγχοι και αναλύσεις στον τομέα της υγείας και των τροφίμων) της ΓΔ SANTE. Επί του παρόντος, στους εν λόγω τομείς περιλαμβάνονται η ασφάλεια των τροφίμων και των ζωοτροφών, η υγεία των ζώων, η καλή μεταχείριση των ζώων και η υγεία των φυτών, καθώς και η προστασία της υγείας [κλινικές δοκιμές σχετικά με φαρμακευτικά προϊόντα για ανθρώπινη χρήση, ιατροτεχνολογικά προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων in vitro διαγνωστικών ιατροτεχνολογικών προϊόντων) για ανθρώπινη χρήση και φάρμακα (συμπεριλαμβανομένων δραστικών φαρμακευτικών συστατικών)].

Οι υποψήφιοι που θα προσληφθούν θα πρέπει να ασκούν όλα τα καθήκοντα που σχετίζονται με ελέγχους, επιθεωρήσεις, αναλύσεις και επισκοπήσεις επίσημων συστημάτων ελέγχου και θα πρέπει να αναμένουν συχνά ταξίδια. Κατά τη διάρκεια της καριέρας σας, ενδέχεται να εργαστείτε σε τομείς που δεν εμπίπτουν άμεσα στον τομέα ειδίκευσής σας.

EPSO/AD/341/18 — Ασφάλεια τροφίμων — πολιτική και νομοθεσία

Οι οικείοι τομείς είναι η ασφάλεια των τροφίμων και των ζωοτροφών, η υγεία των ζώων, η καλή μεταχείριση των ζώων και η υγεία των φυτών. Οι υποψήφιοι που θα προσληφθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στην ανάπτυξη πολιτικής και νομοθεσίας, να εφαρμόζουν και να διαχειρίζονται την υφιστάμενη νομοθεσία, να ασκούν κανονιστικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης κινδύνων, να παρακολουθούν τις εμπορικές συμφωνίες και να συμμετέχουν σε διαπραγματεύσεις στους προαναφερθέντες τομείς.

Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Comments are closed.