Open Close

Οι τροπολογίες δεν έχουν κατατεθεί τελικά στη Βουλή. “Δεν θα μπλέξουμε τους βοσκούς με την παιδεία”

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΟΙ 3 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ναι, βεβαίως.
Οι τροπολογίες δεν έχουν κατατεθεί στη Βουλή αυτή τη στιγμή, γιατί δεν υπάρχει νομοσχέδιο ειδικό. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια μεγαλύτερη συζήτηση έστω και μερικών ημερών, περισσότερο και αν δεν προλάβουμε με τα βοσκοτόπια τώρα να κατατεθούν, θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο.
Πάντως η επιδίωξή μας είναι σύντομα. Κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι μπλέκουμε θέματα άσχετα μεταξύ τους. Θα ικανοποιήσουμε και αυτή την καλώς εννοούμενη περιέργεια.
Δε θα μπλέξουμε τους βοσκούς με τα νομοσχέδια για την παιδεία. Θα το κοιτάξουμε κι αυτό.
(απόσπασμα από τη συνέντευξη)
ΤΡΙΑ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ
Σ. ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ («E.sos.gr»): Κύριε Υπουργέ θέλω να μας πείτε με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα πρόσωπα που συγκροτούν την Επιτροπή διαλόγου, εάν ενεργοποιήσετε το Συμβούλιο πρώην Υπουργών Παιδείας και ένα τρίτο εάν στο διάλογο θα συμπεριληφθεί ένα σημείο του Μνημονίου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, που αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων, το ωράριο, την αναλογία μαθητών ανά τάξη. Αυτά τα βασικά του Μνημονίου που ψηφίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι, αν θα συμπεριληφθούν στο διάλογο.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σε σχέση με τα ζητήματα του διαλόγου όλα θα συζητηθούν.
Σ. ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ: Τα συγκεκριμένα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Επαναλαμβάνω: όλα. Δεν κάνουμε εμείς επιλογή των θεμάτων αυτών, δεν τα ιεραρχούμε ως τα πρωτεύοντα, όλα θα συζητηθούν. Είναι προφανές ότι υπάρχει ανάγκη συζήτησης για να βρούμε λύσεις όπου εκκρεμούν αυτές οι λύσεις.
Τα ζητήματα που αναφέρατε είναι και αντικείμενο που θα εξετάσει στο δικό της επίπεδο και στο δικό της χρόνο η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που μαζί με τον ΟΟΣΑ θα συγκροτηθεί.
Άρα δεν θα αποφύγουμε τον διάλογο για όλα τα θέματα, αν με ρωτάτε αυτό το πράγμα.Θα γίνει διάλογος και θα προσέλθουμε όλοι μας τις θέσεις μας.
(απόσπασμα από τη συνέντευξη)
Διαβάστε περισσότερα:
ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ
ΤΑ 36 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ / 11.000 ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
Πηγή:xenesglosses.eu

Comments are closed.