Open Close

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ζητήσαμε την πρόσληψη 10.000 μονίμων εκπαιδευτικών-1500 για τα ΑΕΙ

Την πρόσληψη 10.000 μονίμων εκπαιδευτικών   ζήτησε από την κυβέρνηση το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε στη σημερινή συνέντευξη τύπου για τον Εθνικό Διάλογο για την παιδεία ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και σημείωσε τα εξής:

  • Είναι αναγκαία η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει να ενταχθεί στο σχεδιασμό των κατά προτεραιότητα προσλήψεων για το 2016 ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών, αναλόγως της πορείας των δημοσιονομικών μεγεθών.
  • Για την έγκαιρη και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβριο απαιτείται η πρόσληψη περίπου 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών, αν δεν θέλουμε να συνεχίσουμε την αδιέξοδη τακτική των κατά χιλιάδες προσλήψεων αναπληρωτών με χρήματα του ΕΣΠΑ.
  • Το υπουργείο σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς φορείς, επεξεργάζεται σύστημα προσλήψεων υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ.
  • Οι μόνιμες προσλήψεις είναι αναγκαίες για να ενισχυθεί το εκπαιδευτικό κλίμα, που βασίζεται στη μονιμότερη σχέση ανάμεσα στο δάσκαλο και το μαθητή, που στην περίπτωση των σχολείων ειδικής αγωγής προσλαμβάνει χαρακτηριστικά γονεϊκής αγάπης.
  • Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, δώσαμε μάχη για να αντιμετωπίσουμε και τελικά να περιορίσουμε σε επίπεδα χαμηλότερα από τα περσινά, τον αριθμό των κενών. Ταυτοχρόνως σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε δράσεις προκειμένου να υπάρξουν εγκαίρως υπηρεσιακές μεταβολές, μεταθέσεις, δραστικός περιορισμός των αποσπάσεων, προσδιορισμός των πραγματικών κενών, ώστε να γίνουν εγκαίρως οι κατάλληλες κινήσεις και τα σχολεία να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα από την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Για τα ΑΕΙ

Η Αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι “ έχουμε κάνει συζήτηση για έναν αριθμό προσλήψεων σε πρώτη φάση 500 και σε επόμενη φάση 1.000 προσλήψεις και ελπίζουμε ότι σε αυτό θα έχουμε τη βοήθεια της κυβέρνησης.

Πάντως αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι ότι η κυβέρνηση, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ρίχνοντας το βάρος στους δυο πυλώνες του κοινωνικού κράτους υγεία και παιδεία, αυτά που έχουμε ζητήσει και άμεσα και μέσα σε ένα πάρα πολύ ασφυκτικό πλαίσιο, το πετύχαμε”.

 

Πηγή:esos.gr

Comments are closed.