Open Close

Στα τοπ πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΜΠ

Εξι ελληνικά πανεπιστήμια «πλασάρονται» στη διεθνή κατάταξη του Οργανισμού Quacquarelli Symonds (QS), με το ΕΜΠ να βρίσκεται στα τοπ 400 και ειδικά η σχολή Μηχανολογίας του να διακρίνεται στην 67η θέση παγκοσμίως. Μάλιστα, το ΕΜΠ βρίσκεται στη 238η θέση σε ό,τι αφορά τη διεθνή επίδραση της έρευνάς του.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια προσφέρουν καλές σπουδές, ωστόσο, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων τους είναι περιορισμένες. Αποτέλεσμα είναι -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Οργανισμός- οι πιο ταλαντούχοι Έλληνες φοιτητές και πτυχιούχοι να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την τελευταία κατάταξη του QS που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, ηγετική θέση εξακολουθούν να έχουν τα αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια, με το MIT να κερδίζει την πρωτιά. Ακολουθούν το Χάρβαρντ (2ο) και τα Πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και του Στάνφορντ (στην τρίτη θέση).

Στην κατάταξη βρίσκονται έξι ελληνικά πανεπιστήμια: το ΕΜΠ που «ανέβηκε» στην 376η θέση (441-450 πέρυσι), το ΑΠΘ το οποίο κατατάχθηκε στις θέσεις 461-470, το Πανεπιστήμιο Κρήτης (501-550), το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Πατρών που βρίσκονται στις θέσεις 601-650 και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στις θέσεις 701+.
Ειδικά σε ό,τι αφορά τον τομέα της Μηχανολογίας και της Τεχνολογίας, το ΕΜΠ βρίσκεται στην 67η θέση, το ΑΠΘ στην 146η, το Πανεπιστήμιο Πατρών στη 211η και το ΕΚΠΑ στη 234η θέση. Επίσης, το ΟΠΑ βρίσκεται στο τοπ 200 στον τομέα των κοινωνικών επιστημών και του μάνατζμεντ.

Πηγή: imerisia.gr

Comments are closed.