Open Close

Εγκύκλιος για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων 2015

Διαβάστε την Εγκύκλιο 77679/E2/15-5-2015 του Υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ

Προκειμένου το ΥΠΟΠΑΙΘ να προβεί στη σύνταξη των πινάκων κενών οργανικών θέσεων ανά περιοχή μετάθεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ΠΔ 50/96 και του άρθρου 7 του Ν. 3848/2010, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,οι Διευθύνσεις ΔΕ θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετικούς πίνακες. Ο πίνακας Α΄ θα υπογραφεί από τον Διευθυντή Σχολικής Μονάδας και στη συνέχεια θα αποσταλεί στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι πίνακες Β΄ και Γ΄ θα συνταχθούν – αφού ελεχθούν τα στοιχεία των πινάκων Α΄- και θα υπογραφούν από τον Πρόεδρο του οικείου ΠΥΣΔΕ. Θα πρέπει να δηλωθούν με αντικειμενικότητα τα κενά και πλεονάσματα προσωπικού όπως προκύπτουν από τα πραγματικά στοιχεία που έχουν καταχωριστεί και στο ηλεκτρονικό σύστημα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 4 του Π.Δ. 50/96 και άρθρο 7 του Ν. 3848/2010). Επισημαίνεται ότι την ευθύνη για την ορθότητα των δηλωθέντων στοιχείων έχει ο εκάστοτε Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Στο σύστημα e-DataCenter θα καταχωρισθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μόνο ο πίνακας Γ΄έως 02 Ιουνίου 2015. Όλοι οι πίνακες θα παραμείνουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όταν ζητηθούν θα πρέπει να διαβιβαστούν άμεσα στην ΚΥ του ΥΠΟΠΑΙΘ – είτε έντυπα είτε ηλεκτρονικά – για να γίνει αντιπαραβολή και έλεγχος των στοιχείων. Θα πρέπει όμως να κοινοποιηθούν στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι λαμβάνοντας υπόψη τα δηλωθέντα στοιχεία, θα καταχωρίσουν την εκτίμησή τους στο ηλεκτρονικό σύστημα e-DataCenter, έως 03 Ιουνίου 2015.

Πηγή: xenesglosses.eu

Comments are closed.