Open Close

Σεμινάριο: «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Συμβουλευτικής στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση»

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Συμβουλευτικής στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση» προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής.

Στο παρελθόν ένας υψηλός βαθμός αναπηρίας θεωρούνταν ταυτόσημος με μεγάλους περιορισμούς  στη λειτουργικότητα και τη συμμετοχή του ατόμου, χωρίς να εξετάζεται το εγγενές δυναμικό του αναπήρου για συμμετοχή, το οποίο αξιοποιείται με την παροχή της κατάλληλης θεσμικής, οργανωτικής και υλικοοικονομικής ενίσχυσης.

Σήμερα η πιο σημαντική πράξη ενίσχυσης των ατόμων με αναπηρία για την διασφάλιση ίσων ευκαιριών είναι η ολοκληρωμένη και συνεχής εκπαίδευσή τους και η επαγγελματική τους ενσωμάτωση.

Ειδική αγωγή και εκπαίδευση (ΕΑΕ) είναι το σύνολο των παρεχόμενων ειδικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους μαθητές με αναπηρία και διαπιστωμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που διασφαλίζουν σε αυτούς ολοκληρωμένη εκπαίδευση, ίσες ευκαιρίες για πλήρη συμμετοχή και συνεισφορά στην κοινωνία, ανεξάρτητη διαβίωση, οικονομική αυτάρκεια και αυτονομία.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα αφορά επαγγελματίες και επιστήμονες από το χώρο της ειδικής αγωγής και της πρόνοιας, εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και σπουδαστές – φοιτητές αντίστοιχα, Λογοθεραπείας, εργοθεραπείας,  παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών τμημάτων καθώς και φοιτητές που μετεκπαιδεύονται σε αντίστοιχα θεματικά πεδία. Παράλληλα, σε κάθε στέλεχος από τους χώρους της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης που ο εργασιακός τους ρόλος έχει ως αντικείμενο την ειδική αγωγή και μέριμνα και επιθυμούν να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις στη διαχείριση πραγματικών περιστατικών στην επαγγελματική τους καθημερινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την αναλυτική ανακοίνωση.

Comments are closed.