Open Close

Συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζήτησε η ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με επιστολή της ζήτησε συνάντηση με την νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Αθήνα 29/1/2015

Προς

1. τον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά

2. τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη

Θέμα: «Αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας»

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,

Δεχτείτε τις θερμότερες ευχές μας για επιτυχία στα καθήκοντα τα οποία πρόσφατα αναλάβατε.

Ταυτόχρονα με τις ευχές μας, καταθέτουμε αίτημα για άμεση συνάντηση μαζί σας με αντικείμενο τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η αναστάτωση που προκάλεσε στον εκπαιδευτικό κόσμο η προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης – χειραγώγησης και η ανάγκη της κατάργησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση, οι άδικες πειθαρχικές διώξεις σε  βάρος εκπαιδευτικών που καθιστούν επιτακτική την αλλαγή του υφιστάμενου πειθαρχικού δικαίου, η συνεχιζόμενη οικονομική και επιστημονική υποβάθμισή των λειτουργών της εκπαίδευσης, η αδιοριστία που μαστίζει εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς, οι άδικες και με παραβίαση του νομικού πλαισίου μετατάξεις, η υποβάθμιση της ειδικής αλλά και της προσχολικής αγωγής, είναι μερικά μόνο από τα φλέγοντα θέματα που απαιτούν ουσιαστικό και ειλικρινή  διάλογο, δίκαιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις.

Έχουν συσσωρευτεί, στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολλά προβλήματα τα οποία καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Εκτιμούμε, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας και θα καλέσετε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνάντηση που ζητάμε, εγκαινιάζοντας μια διαδικασία διαρκούς, ανοιχτού και ξεκάθαρου διαλόγου, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Comments are closed.